הכל על תותים!

תותים

תותים הם סוג של פרי שמקורו באזורים הממוזגים של צפון אמריקה ואירופה.

ישנם שלושה סוגים של תותים: תותי בר, תותים ותותים תרבותיים. תותים תרבותיים הם הסוג הנפוץ ביותר בו אנו רואים כיום. תות בר הוא זן המצוי בצפון אמריקה ובאירופה. תות בר קטן יותר מתות שדה תרבותי ויש לו טעם חמצמץ יותר.

תותים הם פרי בריא שניתן לאכול בו נא או מבושל. הם מקור מצוין לויטמין C, ויטמין A וחומצה חומצה פולית.

תותים הם מאוד נפוצים במארזי של מגשי פירות בגלל הצבע האדום היפה שלהם וגם בגלל העובדה שכולם אוהבים את הטעם המתוק שלהם!

תותים זמינים בשלושה סוגים שונים: תותי בר, תותים וצמחי תות. תותי בר גדלים ברחבי העולם בעוד שני הסוגים האחרים גדלים באקלים ממוזג. צמחי תותים גדלים על האדמה ומייצרים פירות יער קטנים עם קליפה דקה שקל לקטוף.

תותי בר קטנים יותר מהרגילים ובעלי טעם עז יותר מכיוון שהם מבשילים במהירות ללא עזרה מלאכותית מבני אדם.

תותים הם לא רק טעימים ומזינים, אלא הם גם מקור מצוין לנוגדי חמצון. יש להם אינדקס גליקמי נמוך והם עשירים בוויטמין C.

תותים מגיעים בזנים שונים כמו תותי בר, תותים אדומים ועוד. הם ידועים כפרי היער הפופולרי ביותר בעולם עם למעלה מ-2 מיליון טון מהם המיוצרים מדי שנה.

תות הוא סוג של פרי שמקורו בצפון אמריקה, אירופה ואסיה, אך הוא התפשט ברחבי העולם בשל הפופולריות שלו כגידול פרי הן לצריכה והן לשימוש מסחרי. תותים גדלים בר בצפון אמריקה שם הם נאכלים על ידי אינדיאנים שכינו אותם "תותים הודיים".

למה כדאי לאכול תותים?

תותים הם פרי פופולרי שמומלץ לרוב לאורח חיים בריא. עם זאת, יש סיבה אחת ספציפית מדוע כדאי לאכול תותים – הם טעימים!

תותי בר הם מהסוג שגדל בטבע והם טעימים הרבה יותר מאלה הנמכרים בחנויות מכולת. ניתן לאכול תותים חיים או מבושלים, והם יכולים לשמש גם להכנת קינוחים כמו עוגת תותים.

תותים הם מקור מצוין לנוגדי חמצון וויטמינים. הם גם עשירים בסיבים.

תותים עשירים בחומרים מזינים וויטמינים שהופכים אותם למזון מצוין לאכילה.

תותים הם פרי טיפוסי שיש לו יתרונות בריאותיים רבים, והם גם טעימים. אפשר לאכול תותים חיים, כחטיף או בקינוח. הם דלים בקלוריות ומכילים כמויות גבוהות של ויטמין C.

תותי בר טובים יותר מאלה הגדלים במטעים, כי יש בהם יותר חומרים מזינים ופחות סוכר.

תות מומלץ לאכול כי יש לו תכולת סוכר נמוכה, רמות גבוהות של ויטמין C, נוגדי חמצון וסיבים.

מה ההבדל בין תות שדה לתות יער?

תותים הם פרי של צמחים מהסוג Fragaria, בני משפחת הוורדים. ניתן לאכול תות שדה נא, להשתמש בו בקינוחים או למיץ.

תותים הם פרי פופולרי שניתן להשיג ברוב חנויות המכולת והשווקים.

תותי בר הם סוג של תות שאינו מעובד או מבוית. הם גדלים בשדות פתוחים ויערות ויש להם פירות יער קטנים יותר מאשר תותים תרבותיים.

תותים אדומים ובעלי טעם מתוק. תותי הבר קטנים יותר מהגרגרים התרבותיים והם נמצאים בדרך כלל באשכולות.

לתותים יש היסטוריה ארוכה של גידול וצריכה, אך מקורם עדיין לא ידוע. תותים נאכלו מאז ימי קדם, כשהאזכור המוקדם ביותר שלהם היה בסין בתקופת שושלת טאנג (618-907 לספירה). הם נאכלו גם באירופה במשך מאות שנים לפני שהפכו למזון עיקרי עבור האמריקאים במאה ה-19.

ההבדל בין תות שדה לתות הוא שהראשון מעובד ואילו השני הוא בר. תותי בר קטנים יותר, מתוקים יותר ויש להם יותר זרעים.

למה מומלץ לאכול תותים?

תותים עשירים בויטמין C, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים. הם מכילים גם כמויות גבוהות של אשלגן, חומצה פולית, מגנזיום ומנגן. תותים משמשים לרוב כתחליף לפירות אחרים עתירי סוכר כמו בננות או אננס.

גם בפתח תקווה תוכלו לתת מגש פירות עם תותים טעימים ואדומים!

הנחה מיוחדת לקוראי הכתבה – 10% הנחה ברכישה באתר

למימוש הקופון הקלידו ״10הנחה״ בעגלת הקניות באתר הבית שלנו לרכישת מגשי פירות (על מגשי פירות יהיה הקישור ה2)

דילוג לתוכן